Zorgboerderij Zeewolde
natuurvoeding & theeschenkerij, midgetgolf & kinderboerderij

kinderboerderij

Kom je een kijkje nemen bij varken Bram, onze pony's, de kippen, konijnen, de schapen, onze lama en de geitjes? Wie weet holt onze boerderijkat voorbij of landt er een ooievaar....!


De Kinderboerderij is speciaal ingericht voor kinderen (maar ook toegankelijk voor volwassenen) om kennis te kunnen maken met de boerderijdieren. Onze Kinderboerderij heeft zowel een educatieve als recreatieve functie. In het voorjaar worden veel jonge dieren geboren: lammeren van schapen en geiten, kuikens en jonge konijnen.


Wist u dat op 31 juli 1939 de eerste kinderboerderij van Nederland geopend werd? In Artis. Deze bestaat nog steeds.


De Kinderboerderij is vrij toegankelijk voor iedereen, er gelden wel een aantal huisregels:
1. Niet voeren!
Dieren krijgen anders al gauw slecht voer, teveel of in de verkeerde verhoudingen.
2. Laat geen (plastic) afval rondslingeren! Van plastic in hun maag kunnen de dieren erg ziek worden en zelfs doodgaan!
3. Pak geen dieren op! Vooral voor jonge dieren is dat erg slecht. (als dieren geaaid willen worden, komen ze vanzelf naar de bezoekers toe)
4. Ren niet achter de dieren aan!
5. Was je handen met water en zeep na je bezoek aan de dieren.
Alle dieren dragen ziektekiemen bij zich. Sommige hiervan kunnen infecties bij mensen veroorzaken. Met name jonge kinderen zijn gevoelig voor bepaalde ziektekiemen. Een besmetting kan worden overgedragen door aaien en knuffelen maar ook via mest op de grond. De risico’s op een besmetting zijn gering. Door even je handen te wassen met water en zeep kunnen deze geringe risico's nóg aanzienlijk worden verminderd!


De vrijheid die onze boerderijdieren hebben, draagt bij aan de authentieke en gemoedelijke sfeer.
Soms worden konijnen en andere dieren aangeboden met het idee dat zij op de Kinderboerderij wel een plekje kunnen vinden. Het aantal boerderijdieren hebben wij zorgvuldig berekend. Voeding, huisvesting en gezondheidszorg zijn hierop afgestemd. Vandaar dat aanbiedingen worden afgeslagen.